”Killar som du hamnar alltid i fängelse” var den sista meningen Paolo fick höra innan rektorn kastade ut honom från skolan när han var 16 år. Det ledde till några år av tung kriminalitet där han blev knivhuggen 3 ggr och klassades av polisen som en av Stockholms 10 farligaste ungdomar.

Boxningen räddade honom från gatan som den klassiska boxningsdevisen ”från gathörnan till ringhörnan” och ledde till en av de framgångsrikaste boxningskarriärerna i Sverige. Boxningskarriären slutade 2003 då han blev knockad och av med sina titlar och vaknade upp i ett kallt omklädningsrum arbetslös, gravid flickvän och inte en aning om vad han skulle göra med sitt liv. På måndag morgon öppnade han sitt första företag och är idag en mångsidig entreprenör. Han har insett att han inte var hopplös utan bara dålig på att gå i skolan.

Paolo Roberto-världsmästare i Boxning

Vi är väldigt glada över att Paolo kommer till det 20:e sommarlägret för att föreläsa om sin resa han gjort från gatan till företagande, en föreläsning som han vunnit pris för som årets föreläsare. Med temat “att inte låsa sina drömmar i det fängelse som kallas rädsla” kommer Paolo att inspirera alla med en föreläsning på söndag förmiddagen. Men inte nog med det, han kommer även att instruera ett pass i boxning för alla som vill träna för en världsmästare!

Mera information om schemat kommer framöver men för att vara säker på att få en plats på lägret och Paolos föreläsning behöver du boka en plats nu.

Share This